Bakom Liljegrens Vandrarhem så gömmer sig där minst sagt en anrik historia. Fastigheten byggdes under år 1909 som då byggdes till en privatbostad till en förmögen handlare. Från början innan vandrarhemmet kom på tal så använde ägarfamiljen markplan samt andra våningen i det klassiskt inspirerande huset som boningsdel medan tredje plan var avsedd för tjänstefolket (som det så fint kallades på den tiden). På baksidan så bredde en gigantisk trädgård ut sig av den väldigt centralt belägna fastigheten som än idag finns kvar även fast köksträdgården och prunkande prydnadsväxter inte finns kvar.

Fastigheten blev hotell i mitten av 1900 talet och hette då närmare bestämt Becks Hotell. Bostadsdelen på andra plan byggdes om till fina hotellrum där sex rum iordningställdes där varje rum fick en dusch och toalett och på bottenplan fanns då kök och matsal. Sedan byggdes fastigheten om igen och ändrades då om till vandrarhem och samtidigt så inreddes privatbostäder på första och tredje plan. Detta gjordes för att bevara atmosfären och för att bevara sekelskifteshus och på varje plan i fastigheten, inkl. vandrarhemsdelen ligger den fantastiska stavparketten kvar. Fastigheten har högt i tak, tidsenliga detaljer vilket höjer atmosfären. Fastigheten har uppdaterats genom åren och har en modern men tidstrogen prägel.

En enkel mening för att beskriva vandrarhemmet: Mitt i hjärtat av Österlen så hittar du kanske ett av Sveriges ovanligaste vandrarhem ♥